més Vilafranca

Seguiu totes les novetats i propostes de +Vilafranca al nostre Facebook

dilluns, 24 de juny del 2013

MOCIÓ CONTRA L'OBRA DE ESTRÉNYER LES VORERES DE LA CARRETERA

Catalina Maria Bover i Nicolau com a portaveu del grup municipal Més Vilafranca, de l'ajuntament de Vilafranca de Bonany , demana que es dugui a votació al ple la següent moció (com a punt extraordinari)


Moció

L’article 49 de la Constitució espanyola estableix que «els poders públics han de dur a terme una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials, a les quals s’ha de prestar l’atenció especialitzada que requereixin, i les han d’emparar especialment en la consecució dels drets que aquest títol atorga a tots els ciutadans ».

L’article 19.2 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears estableix que les administracions públiques han de procurar a les persones dependents la integració per mitjà d’una política d’igualtat d’oportunitats, desenvolupant mesures d’acció positiva, i han de garantir l’accessibilitat espacial de les instal·lacions, els edificis i els serveis públics. Així mateix, l’article 30.15 determina que les
polítiques de protecció i suport a les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials són competència exclusiva de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Una de les àrees més important per aconseguir l’efectivitat de la política d’integració de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials és l’adaptació de l’entorn urbà a les necessitats d’aquests col·lectius .
El Decret 110/2010, de 15 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament per a la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques obliga a les administracions públiques a tenir present a aquests col.lectius en les obres públiques, edificis i en tot el que suposi mobilitat en la vida del poble .

El decret 110/2010 a l'Annex 1.1.1 ANNEX 1 NORMES D’ACCESSIBILITAT URBANÍSTICA a el REGLAMENT PER A LA MILLORA DE L’ACCESSIBILITAT I DE LA SUPRESSIÓ DE LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

1.1.- ITINERARIS ACCESSIBLES


1.1.1. ITINERARI DE VIANANTS ACCESSIBLE – 1/1
A. ITINERARI L’itinerari ha de tenir una amplada mínima d’1,80 m i una altura mínima lliure d’obstacles en tot el recorregut > 2,20 m.
S’hi permeten estrenyiments puntuals fins a 1,50 m. No inclou cap escala ni graó aïllat.
B. CANVIS DE DIRECCIÓ L’amplada lliure de pas, en els canvis de direcció, permet inscriure-hi un cercle de ø = 1,20 m.
C. CANVIS DE SENTIT L’amplada lliure de pas, en els canvis de sentit, permet inscriure-hi un cercle de ø = 1,50 m.
D. PENDENTS Longitudinals: x < 3,00 m. – màx. 10 % ; 3,00 m. < x < 10,00 m. – màx. 8 %. Pendents > 6 % i amb h = 0,20 m.
es consideren rampes. Transversal: Màx. 2 %.
E. PAVIMENT És dur, no lliscant de classe 3 i sense regruixos diferents dels propis del gravat de les peces.
F. ELEMENTS I
MOBILIARI Els elements d’urbanització i de mobiliari que formen part d’aquest itinerari són accessibles.


Després de saber que des de l'equip de govern de l'ajuntament de Vilafranca de Bonany, Els grups PP i Lliga han decidir fer unes obres per estrenya les voravies al carrer Palma , demanam que:

1- Es paralitzin les obres que faran que les persones en mobilitat reduida, en cadires de rodes i cotxets d'infants, tenguin dificultat a l'hora de tenir accés a la carretera.

2-Més Vilafranca demana un debat de com ha de ser el nostre poble. Un poble per a les persones o un poble per als cotxes?

3-Demana'm una consulta popular perque els vilafranquers i vilafranqueres decidesquin com volem els nostre poble.

Vilafranca de Bonany, 24 de juny de 2013


Sr. Batlle de l'ajuntment de Vilafranca de Bonany

1 comentari:

  1. A més a més de les qüestions referides a la mobilitat i al benestar que s'argumenten al text, jo me deman...
    I ja que hi som, no convendria haver informat al plenari abans d'executar les obres?
    I jo me deman, i el pressupost d'aquesta reforma, qui el sap? No es públic?
    I la partida pressupostària d'allà on surt quina es?
    I no ens volien fer creure que som un poble tan endeutat? o sols es segons per què, que no hi ha doblers?
    Això es tenir tarannà democràtic!!!
    M. de Lluc Bauzà
    Portaveu Secció Local d'Esquerra Republicana de Vilafranca

    ResponElimina