més Vilafranca

Seguiu totes les novetats i propostes de +Vilafranca al nostre Facebook

dimarts, 10 de maig del 2011

Comunicat de Premsa sobre l'arxivament del Contenciós Administratiu del PP contra la compra de Ca ses Monges

El Jutjat Contenciós Administratiu, arxiva el recurs interposat pel PP de Vilafranca contra la compra de Ca Ses Monges”

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma, va resoldre, el passat 23 de març, arxivar el contenciós interposat pel PP de Vilafranca contra la decisió del govern municipal de Més Vilafranca i UM de comprar l'edifici de Ca ses Monges per ubicar-hi la nova l'Escoleta Municipal.
Els arguments del Partido Popular per interposar aquest recurs eren que el govern municipal no havia previst una partida corresponent als Pressupostos Municipals del l'any 2009.
S'ha de recordar que la Conselleria d'Educació del Govern balear va establir, com a condició per subvencionar la construcció i ampliació d'escoletes municipals, que els ajuntaments fossin els propietaris del solar o de l'edifici. Aquest criteri s'havia de complir dins l'any 2009. Per tant, l'equip de govern municipal va establir com a prioritat la compra de l'edifici de Ca ses Monges i així garantir que a Vilafranca es gaudeixi d'aquest servei educatiu com a mínim fins al 2022.

En el moment de la compra de l’edifici de Ca ses Monges, els pressuposts del 2008 estaven prorrogats, i per tant en execució, i tot i que no hi incorporaven la partida oportuna es va subsanar aquesta deficiència amb modificacions pressupostàries una vegada aprovats els del 2010. I així ho ha reconegut el Jutjat Contenciós Administratiu que ha valorat positivament la subsanació realitzada dins el pressupostos municipals de l'any 2010.

Des de l’inici, l'oposició municipal del PP va intentar posar-hi entrebancs jurídic-administratius amb els que ara la justícia els hi ha llevat la raó.

Ara, a més, el PP de Vilafranca reclama del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de dia 1 d'abril de 2011, que es condemni a la l'Ajuntament de Vilafranca a pagar les despeses dels advocats que els hi han representat. Des de l'equip de govern municipal es retreu al PP que “com si no fos suficient el que ha costat a l'Ajuntament la defensa de la veritat sobre aquest cas, ara el PP vol que l'Ajuntament també pagui la seva manca de responsabilitat a l'hora d'interposar un recurs que sabien que no prosperaria”.
De fet, a una de les preguntes realitzades pel PP al plenari on es va debatre la despesa econòmica destinada a aquesta compra, des de l'equip de govern ja es va advertir al PP que “la fórmula pressupostària que s'utilitzaria per realitzar aquesta compra seria el de modificar les Bases d'Execució dels Pressupostos de l'any 2010. Així i tot el PP va continuar amb la seva demanda; on la justícia als hi a llevat la raó”.

L'equip de govern municipal respecta i es congratula de la decisió del Jutjat, a la vegada que manifesta que el servei d'Escoleta Municipal gaudeix d'un espai idoni i de qualitat gràcies als esforços realitzats per l'Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Govern balear.

Vilafranca, 6 de maig de 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada