més Vilafranca

Seguiu totes les novetats i propostes de +Vilafranca al nostre Facebook

dimecres, 18 de maig del 2011

La veritat sobre el deute municipal


COMUNICAT DE PREMSA AJUNTAMENT DE VILAFRANCA
Equip de govern Més Vilafranca-UM


Davant les informacions aparegudes a la premsa i publicades pel PP sobre el deute de l'Ajuntament de Vilafranca per un import de 4,2 milions d'euros, l'Ajuntament comunica que el deute amb les entitats financeres a data d'avui és de 1,5 milions d'euros que corresponen als 15 milions d'euros realitzats en inversions les tres darreres legislatures (escorxador, teatre, magatzem brigada, parc verd, centre de salut, enllumenat públic i del poliesportiu, carrers i embelliment del centre,...) dels quals 8 milions corresponen als darrers quatre anys (rectoria vella, pavelló, adquisició edifici ca ses monges, escoleta 0-3 anys, escola de primària, tanatori, poliesportiu, casal d'activitats juvenils, plaça tomeu penya, la sala...).

Això significa que s'han invertit uns 5000 euros per habitant sense que hagi suposat un increment en els imposts. Aquest deute ha de ser liquidat en els propers vint anys, suposant que dels tributs que es recaptaran per persona es destinaran 25 euros per any a la seva amortització.

Referent als deutes amb els proveïdors és de 300 mil euros referents, tots ells per inversions realitzades amb plurianulitat, ja que per despeses corrents estan tots pagats fins a la data del 30 d'abril d'enguany. Val a dir, que així i tot, l'Ajuntament està pendent de rebre 500 mil euros del Govern i del Consell en concepte de subvencions per inversions i despeses corrents que corresponen a exercicis anteriors.

Aquesta situació permet que l'Ajuntament pugui estar al corrent de pagament amb proveïdors, i que hagi pogut aprovar inicialment el pressupost 2011 amb altres inversions com l'adquisició d'un cotxe per a la policia i camionet de brigada, el tancament dels exteriors del tanatori o la substitució de la gespa i sistema de reg del camp de futbol, í seguir oferint la resta de serveis amb la mateixa qualitat tot i que se n'hagin retallat algunes partides, tot això amb l'oposició, com sempre, del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada